Környezetpedagógia tantárgyi program és segédlet - Kollarics Tímea (2014)
környezetpedagógia tantárgy keretében a hallgatók megismerkednek a környezet alapvető ismereteivel, valamint a napjainkban súlyos gondokat okozó globális problémák objektív, tényszerű hátterével, előképzettségtől függetlenül. A tárgy célja megismertetni a hallgatókat a környezeti nevelés fejlődéstörténetével, a fontosabb mérföldkövekkel, a fogalom szakmai tartal-mának alakulásával, bővülésével a kezdetektől napjainkig, valamint a kör-nyezeti nevelés nemzetközi alapelveivel, jellemzőivel. Cél továbbá, hogy is-merkedjenek meg a környezetpedagógia életkori sajátosságaival és a környe-zeti nevelési színterekkel. A tantárgy célja mindezeken túl bevezetni a hall-gatókat a környezetben való oktatás-nevelés rejtelmeibe, valamint a hozzá kapcsolódó lehetőségekbe és módszerekbe.