A zselnicemeggy (Prunus padus) anatómiai és fizikai sajátosságai - Bak Miklós (FAIPAR, 2013)
A szilvafélék alcsaládjába tartozó fafajok közül elsősorban a madárcseresznye (Cerasus avium) faipari felhasználásának van jelentősége napjainkban, emellett azonban figyelmet érdemel a hasonlóan esztétikus megjelenésű és tulajdonságú faanyagot szolgáltató zselnicemeggy (Prunus padus) is. Bár kisebb termete miatt felhasználása korlátozott, értékes faanyagról lévén szó, nem szabad mellőzni a feldolgozását. Ennek során azonban figyelembe kell venni, hogy a zselnicemeggy fizikai tulajdonságai némileg eltérnek a madárcseresznyéétől.