A faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 1. rész - Báder Mátyás (GRADUS, 2017)
Az egyedi tervezésű laboratóriumi tömörítő berendezés használati paramétereit és eredményességét, az elkészített faminták lehetséges hibáit és főbb tulajdonságait mutatjuk be a cikksorozatban. A faanyag hosszirányú tömörítésének nehézségei összetettek, a megfelelő eredmény eléréséhez számos követelménynek kell eleget tenni. A sorozat első részében a tömörítendő famintákra vonatkozó kritériumokat, mint alapvető szükségletet, továbbá a lehetségesen bekövetkező hibajelenségeket és ezek okait mutatjuk be.