A faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 2. rész - Báder Mátyás (GRADUS, 2017)
A cikksorozatban a különböző fafajok laboratóriumi körülmények közötti rostirányú tömörítését mutatjuk be. Ebben a részben ismertetésre kerülnek az álgesztességgel kapcsolatos problémák éppúgy, mint a tömörítéshez szükséges fanedvességnek és az ideális tömörítési sebességnek a meghatározása.