A faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 3. rész - Báder Mátyás (GRADUS, 2017)
A cikksorozat célja, hogy a faanyagok laboratóriumi hosszirányú tömörítésének a legfontosabb előállítási- és mechanikai tulajdonságait megismerhesse az olvasó. A sorozat harmadik, befejező részében a faanyagok rostirányú tömörítéséhez szükséges nyomást, a hossz mentén a tömörödés egyenletességének vizsgálatát és a minták hajlítóvizsgálatának eredményeit mutatjuk be.