Saferpay fizetési lehetőség kialakítása Microsoft Dynamics 365 Business Central környezetben - Kiss Viktor (2022)
A szakdolgozatom keretén belül egy Saferpay fizetési rendszert alakítottam ki a Microsoft Business Central környezetben. Pénzügyi szempontból áttekintettem a korábbi és a jelenlegi fizetési megoldásokat. A fejlesztőmunkámnak köszönhetően a vállalatirányítási rendszeren belül fizetési műveleteket lehet intézni. A feladat elvégzéséhez megismertem az AL programozási nyelv alapjait és a szükséges fejlesztőeszközöket. Az AL nyelven fejlesztett alkalmazás kezeli a Saferpay API-t, a különböző terminálokat, a fizetési statisztikákat pedig a Saferpay adatbázisban tárolja. A feladat jelentősége, hogy a Saferpay API szolgáltatás dokumentációja nincsen kidolgozva az AL nyelvre. Ezért a dokumentációt át kellett írni AL nyelvre és megvalósítani Business Centralba. A fejlesztésnek köszönhetően a fizetési megoldást bármilyen Business Central környezetben telepíteni lehet.