Moduláris tárolóállvány tervezése - Horváth Péter György (2022)
Szakdolgozatom összefoglalása annak a tervezői munkának, amely során koncepcióm materializálódott egy moduláris tárolóállvány formájában. Tervezői szándékom egy olyan kompakt tárolórendszer létrehozása volt, mely sokoldalú felhasználhatóságot biztosít a különböző funkcionális tereinkben – nappali, konyha, hálószoba, dolgozószoba – és nem utolsó sorban támogatja a városi szobanövénykultúrát. Az ideák meghatározását követően kutatómunkát végeztem a téma kapcsán és a következtetések levonása után konstrukció tervezésébe kezdtem. Ennek eredményeként kidolgoztam egy tömör fa és fém csomóponti kapcsolatán alapuló állványrendszert. A tervezési folyamat zárásaként elkészítettem a termék műszaki dokumentációját. Kulcsszavak: moduláris, kompakt, sokoldalú, tárolóállvány, szobanövénykultúra, csomópont, anyagkontraszt