Kültéri asztalnak, valamint díszítő motívumainak és felületkezelésének tervezése - Köllő Zoltán-Attila (2014)
Úgy gondolom sikerült olyan tervezési és gyártási rendszert kidolgoznom, ahol, érvényre jutnak a célszerűség és kényelem, szilárdság és tartósság, szépség és megengedhető költség tekintetében támasztott felhasználói és gyártói igények egyaránt. A teljes kivitelezést egy személyként elvégezve, szükségtelenné vált a gyártás-előkészítés tervének kidolgozása és csomóponti rajzok megalkotása, hiszen nem kellett a munkát kiadni, vagyis szemléltetni alkalmazottnak. A csomópontok és szerkezeti kötések kialakítása a kivitelezés körülményeit figyelembe véve a gyártás során került kiszerkesztésre. Mindössze három írásos dokumentum megalkotására volt szükség a kellemetlen magyarázkodások és félreértések elkerülése végett, ezek az első írásos dokumentum röviden gyártói-program, valamint ebből megalkotható vázlatterv és költségvetés. A költségvetés megalkotása, és annak négy különálló modullá bontása lehetőséget biztosít későbbiekben a következőkre. 1. Az előkalkuláció, mint egy webes felületen történő, formanyomtatvány megalkotása. 2. Költség-jegyzék, amit először MS Access programban, később MySQL adatbázis formában szerveren futtatható. 3. Árelemzés, amely az 1-es és 2-es pontok összevonásából megalkotott algoritmus. 4. Költségvetés közzététele, amely a 3.-as pont végeredménye. A transzparens fedőrétegen végzett mesterséges öregítés és színképelemzés, szemlélteti a harminc óra után bekövetkező fotodegradáció mértékét. A későbbiekben javasolt kísérletek a következőek lehetnének a pontosabb felületi minőség meghatározása érdekében. a felületi érdesség változás, kopásállóság, felületkezelés utáni vízfelvétel mértéke, valamint a mesterségesen előidézett hőingadozás által okozott bevonat változások mérése. Az AxisMV7 programban a szerkezeti deformációk elkerülése végett, fontosnak tartom, minden általam készítendő bútor szerkezeti leellenőrzését, véges elem módszer alkalmazása közben. Tehát a későbbiekben a program megvásárlása célszerűvé vált számomra.