Közoktatási intézmények a fejlődő Kelenföldön Kelenföld-Dunapart új iskolája - Botka Fanni Szilvia (2022)
Budapest XI. kerülete az elmúlt években erőteljes fejlődésnek indult. Növekvő népszerűségének köszönhetően lakónegyedei egyre csak terjeszkednek, amivel a lakosság ellátásáért felelős humán infrastruktúra képtelen lépést tartani. A dolgozat célja, hogy bemutassa a kerület - és ezen belül Kelenföld - fejlődésének legfontosabb tényezőit és hatását a közoktatási intézményhálózat ellátóképességére. A felfedett hiányosságok alapján javaslatot tesz egy új általános iskola elhelyezésére a Kelenföld-Dunapartnak nevezett, jellemzően átalakuló barnamezős területen. A megfelelő helyszín bemutatását követően a dolgozat áttekinti az iskolaépítészet fejlődésének legfontosabb állomásait, reflektálva a pedagógiában történt változások jelentőségére az oktatási terek formálásában. Zárásképpen az iskola telepítését vizsgálja annak városi kontextusában, figyelembe véve a rugalmas használatot és a korszerű pedagógiai eszközök szempontjait.