Különleges anyagok,eljárások alkalmazásának lehetőségei korszerű bútorfrontok kialakításánál - Egedi Szilvia (2014)
Dolgozatom során a személyre szabás lehetőségét újszerű frontok kialakításában ismertem fel; megvizsgáltam a különböző számítógép vezérelt lézer- és maróberendezéseket, melyek legkevésbé szabnak határt a minták tervezésénél; ezek eredményeit prototípusokon mutattam be. Viszont azt beláttam, hogy nem elegendő csupán egy díszes front kialakítása, hiszen azzal ugyanúgy visszajutunk a kezdeti problémához. Így arra a döntésre jutottam, hogy mindenképpen lehetővé kell tenni a felhasználónak bizonyos változtatási, variálási lehetőségeket. Úgy gondolom, ezt az úgynevezett felhasználói szabadságot a cserélhető betéttel ellátott keretbetétes szerkezet kialakításával érhetjük el. A keretbetétes szerkezet révén nem szükséges az egész ajtót, csupán a jóval könnyebb, kisebb méretű, olcsóbb, és díszítést hordozó betétet változtatni. A dolgozat tervezési szakaszát mintatervezéssel kezdtem, majd átgondoltam, hogy hogyan is valósítható meg egy ilyen cserélhető betétes kialakítás. Konzulensem javaslatára hordozóbútort is terveztem, melynek megfelelő méreteit használtam fel az ajtó szerkezetének kialakításakor. Hordozó bútorra szükség van, hiszen azt szerettem volna bemutatni, hogy hogyan változtatja meg egy bútor jellegét egy díszítettebb, akár összefüggő frontfelület. Ezek után kidolgoztam a szükséges műszaki dokumentációkat, és a keretbetétes szerkezethez egy rögzítő elemet is terveztem.