"Art coaching az üzleti világban" vállalkozás indításának üzleti terve - Nemes Tímea (2021)
Szakdolgozatom témája egy induló art coaching vállalkozás üzleti terve és annak vizsgálata mi is az art coaching, milyen eszközei vannak ennek a coaching ágnak, illetve egy esettanulmányon keresztül egy komplett coaching folyamatot is bemutatok. Dolgozatomban a saját coaching vállalkozásom indítását vizsgálom. Egy már meglévő vállalkozást kívánok a coaching szolgáltatással bővíteni, hogy több lábon állhasson a vállalkozás. A vállalkozásnak Komáromban van meglévő telephelye, bár a coaching szolgáltatás szempontjából a földrajzi fekvés kevésbé érdekes. A tág környezetet a STEEP analízis segítségével vizsgáltam. A vállalati környezetet pedig Porter öterő modelljén keresztül elemzem. A működési környezet vizsgálatát SWOT analízis alapján végeztem, ahol összegyűjtöttem a vállalkozás erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és a lehetséges veszélyeket. A marketing tervben arra fókuszáltam, hogy mi kell ahhoz, hogy egy induló vállalkozás, minél előbb ismert legyen és elinduljon az ügyfélszerzés útján. Az értékesítési tervben az első éves árbevétel tervét vizsgálom. A szervezeti tervben felvázolom a szervezeti struktúrát. A pénzügyi tervben vizsgálom az indulás költségeit, az üzemeltetés költségeit, valamint első éves cash flow alakulását. Életképességi gyorsteszt mutatja a vállalkozás működőképességét. A második részben arra térek ki, hogy mi az art coaching pszichológiája, miért ezt az ágazatot választottam. Példákat mutatok az eszköztárából. Míg a dolgozatom harmadik részében részletesen bemutatok egy esettanulmányt, egy elvégezett saját coaching folyamat alapján. Szakdolgozatom elkészítésének folyamatában kiderült, hogy bár számos tényezőt figyelembe kell venni a vállalkozás indításánál, amiben az üzleti terv hathatós segítséget nyújt, érdemes belevágni az üzletfejlesztésbe.