A vörös róka (Vulpes vulpes) városi előfordulásának vizsgálata médiamegjelenések alapján - Kéri Richárd (2021)
Kutatásomban a vörös róka városi előfordulását vizsgáltam médiamegjelenések alapján, azon városokban melyek lakossága meghaladja a 25000 főt. Azt vizsgáltam milyen kiváltó okok voltak, melyek a rókákat a városokba vonzzák, milyen károkozást tesznek az adott településeken, és ezekre a problémákra keresek megoldási javaslatokat. A kutatásomhoz a Google Search és az Arcanum keresőmotort használtam, az itt talált cikkek elemzéséből vontam le következtetéseket. Vizsgáltam a róka megjelenésének időbeli gyakoriságát és térbeli jellemzőit. Arra a következtetésre jutottam, hogy a róka városi megjelenése a médiában növekvő tendenciát mutat. Az eredmények alapján a leggyakoribb károkozás a lakosság riogatása, ezt a háztáji állatok zsákmányolása követi.