A Válickavölgye Vadászklub gazdálkodásának elemzése 2005-2020 között - Horváth Nóra (2021)
Dolgozatomban röviden bemutatom az 505-ös, Zalai-dombság vadgazdálkodási tájegységet, annak jellemző vadfajait, a terület nagyvad és apróvad hasznosítási lehetőségeit. Ismertetem a vadászati törvények, jogszabályok kialakulását, majd a vadászatra jogosultak beszámolási és tervezési kötelezettségeit vadgazdálkodási, valamint monetáris gazdálkodási szempontból. A Válickavölgye Vadászklub gazdálkodását az Országos Vadgazdálkodási Adattár országos és megyei adataival hasonlítom össze, valamint a civil szervezet pénzügyi beszámolóinak eredményeit vetem egybe a vadgazdálkodási adatokkal. Az elemzések során bemutatom a vadászatra jogosultak főbb bevételeit, kiadásait, az azokat befolyásoló tényezőket.