Webshop fejlesztése Node.js és React alapokon - Halász Balázs (2021)
A szakdolgozat témája egy webes alkalmazás létrehozása, amelyen a vásárlók a termékekről informálódhatnak és azokat a kosárba helyezhetik a webshopon. A kívánt termék kiválasztása után lehetőség van a szállítási cím és egyéb adatok megadására majd a megrendelésre. Mindezeket a rendeléseket az admin kezeli egy admin felület segítségével, továbbá az oldalon megjelenő adott termékeket is. A dolgozat célja az, hogy a kellő tervezéssel sikerüljön a kívánt weboldalt létrehozni, majd ezt gyakorlati módon megvalósítani. A problémamegoldás széleskörű bemutatása fontos egy ilyen rendszernél ahol a kliens és szerver oldalt össze kell kapcsolni, valamint az adataink egy adatbázisban legyenek elraktározva. A technikai megoldások is elkerülhetetlenek abból a szempontból, hogy a lehető legmodernebb programnyelvet, ill. könyvtárakat használjuk. A dolgozatom a JavaScript nyelvre épül, felhasználva a szerveroldali nyelvként a Node.js –t és frontend oldalon a React -ot. Továbbá biztosítani kell a regisztrációs felületet, valamint az autentikáció és autorizáció egyes formáit is, így a felhasználók biztonságára is figyelünk. Végeredményben elmondható, hogy egy ilyen rendszer biztonságos és hatásos fejlesztése bonyolult, és komoly kihívások elé állít.