Könyvelt bizonylatok számozási köreinek menedzselése Microsoft Dynamics 365 Business Central környezetben - Kiss Klaudia (2021)
A Szakdolgozat a Microsoft Dynamics 365 Business Central rendszer fejlesztésével foglalkozik. A rendszer általános tulajdonságainak bemutatásával kezdődik. Majd a korábbi verzió, a Microsoft Dynamics NAV és a Business Central közötti különbségeket mutatja be. Kitér a programozási nyelv (Application Language), valamint a fejlesztő környezet (Visual Studio Code) jellemzőinek ismertetésére. Bemutatom a dolgozat szempontjából fontos objektumok jellemzőit. Ide tartozik a tábla, a page, a codeunit. Ezt követően a fejlesztés megtervezése, megvalósítása majd az elkészített munka tesztelése következik. Ennek lényege, hogy a standard rendszer képes legyen kezelni az egy vállalathoz tartozó telephelyeken kiállított bizonylatok számozási köreit. Tehát egy bizonylat számozási köréből kiderüljön, mely telephelyen került kiállításra. A standard rendszer jelenleg az újonnan kiállított bizonylatok esetében képes kezelni a több telephelyet. Viszont a könyvelést követően egy standard számozási kört használ, nem a telephelyek szerintit. Ez a funkció kerül megvalósításra a dolgozatban.