ERP rendszerek ismertetése és eladási áttekintő fejlesztése Microsoft Dynamics 365 BC-hez - Tóth Márk Róbert (2021)
Napjainkban a globalizáció, a piacok világméretű integrálódása, a rohamos és nagyon agresszív technológiai fejlődés egyre erősödő piaci versenyt eredményeztek. Annak érdekében, hogy a vállalatok fenn tudják tartani pozíciójukat, lépést kell tartaniuk a külső és belső környezetükkel és a változásokra a legmegfelelőbb üzleti döntésekkel kell reagálniuk. A számítógépek fejlődése a vállalati információs és kommunikációs folyamatok javulását is elősegítette. A szakdolgozatom során az ügyfélszolgálatot és a hozzákapcsolódó munkakört, valamint a vállalatirányítási rendszereket ismertem meg, a Microsoft kis- és középvállalatoknak szánt megoldásaira összpontosítva. Ennek érdekében a legújabb kiadását (Microsoft Dynamics 365 Business Central „2021 Wave 2”) hasonlítottam össze a 2016-os verzióval (Microsoft Dynamics NAV 2016). Azért, hogy teljes képet kapjak a rendszerekről, egy eladási áttekintőt fejlesztettem a 2016-os verzióra, amelyet az upgrade folyamatok összegzését követően frissítettem Business Central-ra. Végezetül ezt kiegészítettem egy eredeti rendelésszám szerinti hierarchikus nézettel. A megvalósítás során magam implementáltam ezt a mezőt a különböző táblákban tárolt, de mégis összetartozó bizonylatok összefogása érdekében. A rendszerek struktúrájának átlátását követően a fejlesztés többnyire zökkenőmentesen ment. A frissítési folyamatok jól dokumentáltak, melyek nagy segítséget nyújtanak az átállásban. A Business Central és a felhő alapú rendszer messze túlmutat a Dynamics 2016-on. A felhasználói felülete még letisztultabb és átláthatóbb, mint elődjeié. Alkalmazásom továbbfejlesztési lehetőségei között szerepel a tesztesetek írása, továbbá kiterjeszteni a dokumentum feldolgozást a beszerzési oldalra is.