A „Katica tábor” szemléletének és módszerének beépítése a környezeti nevelésbe - Lajos Anna (2021)
Szakdolgozatomban leírtam és kiértékeltem egy meglévő természetismereti tábor módszerét és tematikáját. Megvizsgáltam a tábor céljait és elemeit, majd leírtam ezen területek felhasználásának módját és alkalmazhatóságát a környezeti nevelésben, színtereiben. Összegeztem a tábor által szerzett élményeket és hatásait az emberek életében és ennek felhasználásával írtam le egy jövőbeli természetismereti tábor tematikáját, amit egynapos, több napos, bentlakásos és napközis táborban lehet felhasználni.