GNSS RTK pontmeghatározások különböző fedettségi viszonyok között a Soproni Egyetem botanikus kertjében - Illés András (2021)
Szakdolgozatomban a Leica Viva GS16-os GNSS műszert használtam különböző fedettségű pontok koordinátáinak meghatározásához, amely pontokat a Soproni Egyetem Botanikus kertjében telepítettem le. Összesen 10 pont lett letelepítve. A pontok jelöléséhez fakarót és Hilti szeget használtam jelölőfestékkel kiegészítve. A méréseket RTK legközelebbi bázisú, illetve Virtuális Referencia Bázisú és gyors-statikus mérési módszerrel határoztam meg összesen 6 mérésből, melyeket márciustól októberig lettek megmérve. A különböző méréseket összehasonlítottam a feldolgozás után, melyeket a Leica Geo Office-al végeztem. Az utolsó mérésemnél egy másik referencia műszert is használtam, egy-egy olyan pontnál, ahol a Leica műszere nem hozta a várt eredményeket. A referencia méréshez egy Trimble R2-es műszert használtam, melynek méréseit a Trimble Business Centerbe dolgoztam fel, majd ezután összehasonlítottam a GS16 eredményeivel. A szakdolgozatom végén a mérési módszerek pontosságát és legjobb módjáról, valamint a GNSS műszerek és alkalmasságáról teszek megállapítást különböző fedettségi viszonyok között.