Az Organikus Pedagógia lehetőségei iskolai szociális segítőként a 14-18 éves korosztályban - Horváth-Németh Judit (2021)
Dolgozatom témája az Organikus Pedagógia alkalmazásának lehetőségei iskolai szociális segítőként. Kutatásom célja volt, hogy összeállítsam azokat a módszereket, melyeket munkám során iskolai szociális segítőként az Organikus Pedagógia tükrében alkalmazni tudok. Miután saját életemben tapasztaltam ezen módszerek hatékonyságát, szeretném azt más emberekhez is eljuttatni. Az Organikus Pedagógia Magyarországi képviselőjét személyesen megkérdezve, segítségét, állásfoglalását kérve sikerült kidolgoznom olyan tematikákat és óravázlatokat, melyek során célomat jó reménnyel megvalósíthatom.