Predict student personalities based on big 5 traits - Puteáni-Holl Ákos (2021)
Szakdolgozatom témája egy olyan weboldal fejlesztése, amely a diákok személyiségét vizsgálja gépi tanulást gyakorló osztályozó algoritmusok segítségével. A különböző személyiségjegyeknek más-más erősségei és gyengeségei vannak. Az által, hogy megismerjük diákjaink személyiségjegyeit, megmondhatjuk mely munkakörök betöltésére a legalkalmasabbak. A munkaadók helyzetét is megkönnyíthetjük ezzel az információval, hiszen bizonyos pozíciók betöltésére, könnyebben találnának munkaerőt. Az alkalmazás használatának megannyi más előnye is lehet, tanulási, életviteli vagy szerelmi tanácsok eljuttatása a diákok felé, ezekkel jobb útra terelve őket. Minden egyén különbözik, emiatt az oktatásban is különbözőképpen tudnánk kezelni a diákokat és az ő fejlődésüket. Szakdolgozatom elején, bemutatom a motivációmat, felhasznált technológiáimat és azoknak miértjét. Részletesen bemutatom a weboldal különböző szegmenseit, mint backend, frontend vagy adatbázis réteg és azoknak működését. Ezután mélyebben elmerülök a gépi tanulás és az algoritmusok rejtelmeiben. Végül, de nem utolsó sorban megmutatom a versenyben lévő 7 osztályozó algoritmus győztesét, amely a legpontosabban szerepelt. Zárásként összefoglalom hogyan működik a különböző technológiák közötti kommunikáció és hogy hogyan lesz az általam írt webalkalmazás egy kerek egész.