Földértékelés és földminősítés digitális alapú kivitelezésének jelenlegi helyzete, fejlesztési lehetőségei - Tóth Bálint (2021)
A szakdolgozatomban azzal foglalkozom, hogy a földminősítés során milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni, ezek, hogyan befolyásolják a föld értékét. A földértékelés kapcsán a digitalizáció szerepét vizsgálom, mely az elmúlt évtizedekben bekövetkezett fejlődései révén kiemelt szerepet kapott ebben a folyamatban is. A mai aktuális problémáknak megfelelően két olyan földértékelést hajtok végre, melyek közül az egyik az osztatlan közös tulajban lévő ingatlanokkal foglalkozik míg a másik a belterületbe bevont ingatlanokkal.