GNSS RTK magasságmeghatározások pontossági vizsgálata soproni EOMA szintezési alappontokon végzett mérések alapján - Boller Dániel (2021)
A szakdolgozat során GNSS hálózatos RTK VRS és egybázisos RTK mérési módokkal végeztem EOMA szintezési alappontokon magasságmeghatározás pontossági vizsgálatokat. Az eredmények feldolgozását külön végeztem a két mérési módra, amely során kiderült, hogy a vártnál jobb pontosság is elérhető, hiszen a hálózatos RTK mérések ±1,20 cm-es utólagos középhiba mellett ±1,82 cm-es átlagos abszolút eltérést mutattak, míg az egybázisos RTK mérések pedig ±1,04 cm-es utólagos középhiba mellett ±1,61 cm-es átlagos abszolút eltérésre vezettek. A szintezett és GNSS-szel mért magasságok közötti átlagos eltérés egybázisos mérési mód esetében 1,01 cm-es értéket, VRS mód esetén pedig 1,03 cm-es értéket eredményezett.