UAV-felvételek felhasználása digitális alaptérkép készítéséhez - Mikó Anna (2021)
Dolgozatomban az UAV alapú légifelvételek alkalmazhatóságát vizsgáltam Nagylózs község belterületén, egy választott tömbre vonatkozóan. A felvételek elkészítéséhez a DJI Matrice 600 Pro UAV-t alkalmaztam. A képek lombtalan állapotban készültek a területről, amelyeket digitális sztereofotogrammetriai eljárásokkal dolgoztam fel. A feldolgozott képekből előállított modellek lehetővé tették, hogy térképezzem a kiválasztott tömb nagy részét.