A ligeti csillagvirág (Scilla vindobonensis) új előfordulása a vépi Köles-tetőn - Szanyi Zsófia (2021)
Dolgozatomban szakirodalmi kutatást végeztem a Köles-tető különleges természetmegőrzési területről, valamint a hazánkban előforduló csillagvirág fajokról. Felmértem a területen korábban még nem feljegyzett ligeti csillagvirág közel 9000 tőből álló állományát. A terepi bejárások során az EpiCollect5 okostelefon alkalmazást használtam a GPS koordináták és egyedszám adatok felvételezéséhez. Ritka Vas megyei előfordulása miatt ez egy fontos új előfordulásnak számít. Megvizsgáltam a növény élőhelyeit és bemutattam a veszélyeztető tényezőiket, valamint kezelési javaslatokat is megfogalmaztam a növény hosszútávú fennmaradása szempontjából.