HR projektek lebonyolításának folyamata és vizsgálata a GYSEV Zrt példáján keresztül - Pápai Martin (2021)
A szakdolgozatom célja, hogy a HR projektek lebonyolítási folyamatát és annak hatékony-ságát mutassam be a GYSEV Zrt példáján keresztül. A dolgozatom első részében bemuta-tom a projektmenedzsment szakirodalmi hátterét: a projektmenedzsment során alkalmazott definíciókat, a projektlebonyolítás során használt dokumentumokat, a projektcsapat tagjait és az ő fontosságukat, a projektérintetteket és a projektek életciklusát. A projektek alkal-mazása napjainkban gyakori a nagyobb vállalatok esetében, ugyanis ezzel a módszertannal – a mindennapi működéstől eltérően – a vállalat felül tudja vizsgálni az egyes folyamatait és fejleszteni tudja azokat. Kitérek az emberi erőforrás menedzsment fejlődési szakaszaira, az EEM-re hatók külső és belső tényezőkre, bemutatom az EEM szereplőit és a stratégiai emberi erőforrás menedzsment fontosságát. Végül bemutatom azokat a HR-rendszereket, amelyek az általam vizsgált GYSEV humán projektekkel kapcsolódnak össze. Dolgozatom második részében először vállalati szinten mutatom be a GYSEV Zrt-t. A tör-ténelmi áttekintés után kitérek a vállalat egyes üzletágaira, a GYSEV Zrt leányvállalatára, a GYSEV Cargo-ra és bemutatom a cég organigramját. Ezt követően részletezem a Humán osztály összetételét és tevékenységeit. Bemutatom, hogy a vállalat az egyes humán tevé-kenységeit hogyan szervezi és bonyolítja le a napi gyakorlat során a toborzási tevekénység-től kezdve a beillesztésen át vállalati kommunikációig. Ismertetem azt a négy projektet a GYSEV Zrt Humán osztályán (Vállalati Elégedettségmérés, Pályaorientáció, Humán Szol-gáltató Iroda működésének felülvizsgálata és Munkakörértékelés), amelyet kutatásom so-rán vizsgáltam. Ezt követően részletezem a projektek vizsgálata során alkalmazott kutatá-som módszertanát. A kérdőívemre érkezett kitöltések eredményének bemutatása után a vezetők véleményét is ismertetem. Megfogalmazom fejlesztési javaslataimat és összegzem a dolgozatom írásával és a projektek vizsgálata során szerzett tapasztalataimat