Pannonhalma és a Pannonhalmi régió turizmusmarketing elemzése - Rácz Katinka Flóra (2021)
Szakdolgozatom címe: Pannonhalma és a pannonhalmi régió turizmusmarketing elemzése. A szakdolgozatom elkészítése során alapvető célom volt, hogy feltérképezzem Pannonhalma és régiójának marketing jellemzőit a turizmus szempontjából. Hogy a válaszokat megkapjam primer és szekunder kutatást végeztem. Manapság Pannonhalma és régiója rendkívül népszerű és rendkívül nagy potenciál rejlik e régióban. Pannonhalmán, a viszonylag kis lakosságszám ellenére, megfigyelhető a nagyobb városokra jellemző szolgáltatási színvonal. Ez köszönhető annak, hogy Pannonhalma a világörökség részeként van nyilvántartva 1996-óta. A szakdolgozatom elkészítése során a dolgozat első felében a szakirodalmi hátteret majd ezt követően a primer kutatás kérdőívének eredményeinek összefoglalását végeztem el. A szakirodalmi háttér áttekintésében kitérek Pannonhalma és régiójának történetére, illetve a jelenlegi és a jövőbeni tervek és turizmus fejlesztés stratégiájának elemzésére. A primer kutatás kapott adatait alap statisztikai módszerekkel elemeztem majd ismertetem ennek eredményeit. A szakdolgozatom végén a teljes elemzés kerül összefoglalásra majd röviden néhány javaslatra kerül sor.