A Gysev Cargo Zrt. Logisztikai Szolgáltató Központ működésének vizsgálata - Ludescher Arnold (2015)
A gazdaság globalizációja olyan logisztikai szolgáltatók részvételét kívánja meg, amelyek már a globális piac igényeinek megfelelően képesek tevékenykedni a globális beszerzési, illetve elosztási feladatok megoldására. „A Gysev Cargo Zrt. Logisztikai Szolgáltató Központ működésének vizsgálata” című záródolgozat a vállalatnál eltöltött szakmai gyakorlat tanulságait szeretné bemutatni a logisztika, illetve a logisztikai szolgáltató központ fogalmi ismertetését követően. A témaválasztás indoklásául szolgál, hogy a logisztikai szolgáltató központok jelentősége napjainkban megnövekedett, hiszen egyre több cég szervezi ki logisztikai tevékenységét a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében. A magas szintű vevői igények kielégítésére korszerű információs és kommunikációs eszközök szükségesek, melyek a Gysev Cargo Zrt. példáján keresztül bemutatásra kerülnek. A dolgozat javaslatokat tesz esetleges fejlesztési lehetőségekre - többek között a raktárak informatikai rendszerének fejlesztésére, korszerűsítésére - és rávilágít a hiányosságokra is.