Az értekezletek sajátosságai a logisztika területén - Németh Melani (2021)
A záródolgozatom célja, az értekezletek sajátosságainak bemutatása a logisztika, mint vállalati funkció területén a VELUX Magyarország LKR Kft. mintájára. A téma már az elején érdekesek tűnt számomra ugyanis az értekezletek, megbeszélések elengedhetetlenek egy nagyobb vállalat életében. A vállalkozások akár mennyire is szeretnék megkerülni, e-nélkül nem lehet fenntartani egy vállalatot. A záródolgozat elkészítéséhez, elsősorban megismertem a fertődi telephelyen lévő logisztikai folyamatokat és a hozzájuk tartozó sajátosságokat a kötelező 70 napos szakmai gyakorlatom során. Figyelemmel követtem azokat a folyamatokat melyek negatív, illetve pozitív hatással voltak az értekezletekre a logisztika területén. A dolgozatomban bemutatásra kerül a VELUX Magyarország LKR. Kft. története, tevékenysége valamint a logisztikai osztály bemutatása a csoportokkal együtt. A fertődi és a fertőszentmiklósi telephelyen egyaránt végeztem felméréseket interjú formájában, melyek előre segítették a dolgozatom elkészítését és a szerzett információkat nagymértékben hasznosítottam a témám kidolgozásában. A dolgozatom feltérképezi az értekezletek előkészítését, lebonyolítását, valamint a fő részeit és fajtáit. Részletesebben foglalkozik a VELUX Magyarország LKR Kft.-nél tartott értekezletekkel, és azok fajtáival. Minden vállalatnak szüksége van a fejlődére, ahhoz, hogy a piacon elfoglalt helyét megőrizze és ez alól a VELUX Magyarország LKR Kft. sem kivétel. Ennek fejében össze-foglalom, hogy hol lehetne fejleszteni a cégnél az értekezleteken azon belül is a fertődi telephelyen. A VELUX legnagyobb előnye, hogy képes alkalmazkodni a változó környezethez és fellépni a potenciális versenytársakkal szemben, ezért úgy gondolom, hogy a piacon betöltött szerepe és pozíciója a jövőben is stabil marad.