A Covid válság hatása a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Logisztikai rendszerére - Csiszár Panna (2021)
Eddigi tanulmányaim során a logisztika területe iránt mutattam érdeklődést a leginkább. Ezen belül is a szállítmányozás és a fuvarszervezés az, ami a legjobban foglalkoztatott, ezért döntöttem amellett, hogy a dolgozatom a vállalati logisztikai rendszeren belül leginkább az elosztásra fog figyelmet fordítani. A kötelező szakmai gyakorlat idejét a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. szállítmányozási részlegén töltöttem el, ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy a gyakorlati idő alatt szerzett tapasztalatok alapján a logisztikai rendszer elemzése lenne a legmegfelelőbb dolgozat téma. A Covid válság hatása a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. logisztikai rendszerére címből következik, hogy a dolgozatom célja bemutatni ennek a multinacionális vállalatnak a logisztikai rendszerét, miközben elmúlt két év eredményeinek vizsgálatával feltárjam a válság esetleges következményeit. Be szeretném mutatni, miben változtatta meg a járvány az elosztás rendszerét, és milyen hatásai voltak a korlátozásoknak nemcsak a vevőkre, és a termelésre, hanem a fuvarszervezésen dolgozó alkalmazottakra nézve. Ennek érdekében érdemes a 2019-2021-ig terjedő adatokat figyelembe venni, mind a termelésre, mind pedig a kiszerelések változására nézve. Célom rámutatni, hogy összességében milyen változásokat idézett elő ez a járványhelyzet s cég működésében.