A gyapjaslepke (Lymantria dispar) károsítását befolyásoló tényezők vizsgálata a Tímári Erdészkerületben - Tímár Mihály (2021)
Dolgozatom célja a gyapjaslepke (Lymantria dispar) populációjának méretét és egészségi állapotát befolyásoló tényezők feltárása a Tímári Erdészkerületben. A kutatás során felmértem a petecsomók mennyiségét, elhelyezkedésüket és a peték életképességét a tojások vizsgálatával, illetve keltetéssel. Ennek során természetes ellenségeket is kineveltem, amelyeket próbáltam meghatározni. A vizsgálati területről ferőzött mumuifikált lárvákat is begyűjtöttem, melyekkel a frissen kelt lárvákat megfertőztem. A felmért adatok és a vizsgált erdőrészletek jellemzői között összefüggéseket kerestem. Eredményeimet összehasonlítottam a szakirodalomban talált adatokkal.