A Múltbarangoló Egyesület működési stratégiája a Covid-19 előtt és után - Gajdi Kata Klaudia (2021)
A Múltbarangoló Egyesület a Kőszegi-hegység lábánál elhelyezkedő Kőszeg és Horvátzsidány települések között található. Az egyesületet fő célcsoport szerint nehéz lenne kategorizálni, hiszen a szolgáltatások sokszínűsége miatt minden korosztály talál magának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Az egyesület egyik fő vonzerője, hogy kiváló adottsággokkal rendelkezik, festő szépségű táj veszi körül ezt a 16 hektáros területet. Az itt töltött 14 hetes szakmai gyakorlatom során betekintést nyerhettem az egyesület működésébe, nagyon sok embert ismerhettem meg azáltal, hogy a vendégek fogadása elsősorban az én feladatom volt. Az egyesület a saját munkásságának köszönhetően egy meglehetősen nagy vendégkört épített ki, akik rendszeresen visszajárnak, hogy minél többet megtudhassanak a lovaglásról, valamint a ló és lovas kapcsolatáról. Évközben nagyon sok program színesíti az igénybe vehető szolgáltatások körét, igyekeznek arra törekedni, hogy minél több érdeklődő legyen évről-évre. Gyakorlatom során kiemelten foglalkoztam azzal, hogy feltárjam a működési startégiát, valamint ezt elemeztem SWOT analízis keretein belül. Kutatásom során online fogyasztói kérdőívet használtam, melyet azokkal a vendégekkel töltettem ki főleg, akik rendszeresen visszajárnak. Kérdőívemben kíváncsi voltam arra, hogy milyen a rendszeres látogatóknak a korcsoportonkénti megoszlása, valamint, hogy milyen tevékenységeket részesítenek előnyben. A kutatás második felében a koronavírus következtében bekövetkezett változások hatásait szerettem volna feltárni. Érdekelt, hogy az emberek biztonságosnak találják-e a Marton-Szálláson bevezetett járványügyi intézkedéseket. Végezetül a kitöltőknek lehetőségük volt javaslatot tenni arra, hogy milyen programokon vennének részt szívesen. Így esetleges szolgáltatás bővítésnél lehet igazodni az érdeklődők igényeihez. A kérdőív kiértékelése után azt a következtetést vontam le, hogy jelenleg sokkal nagyobb teret kapnak azok a programok, amelyeket nem zárt térben végzik. Az embereknek szükségük van arra, hogy maguk mögött tudhassák a hétköznapok gondjait. Ehhez remek lehetőséget biztosít a Marton-Szállás. A Múltbarangoló Egyesület egy nagyon jól működő szervezet, a szolgáltatások minősége kifogástalan, a vendégek teljes mértékben elégedettek az itt megtapasztalt élményekkel.