Gumitalpas kosaras emelőgépcsalád fejlesztése - Kocsis Balázs (2021)
A diplomamunkám témáját az Europelift Kft-nél választottam, konzulensem az egyetem részéről Zsákai Balázs, míg az Europelift Kft részéről Fekete Adrián volt. Kidolgozásom első részében bemutattam az Europelift Kft.-t és adatgyűjtést végeztem, amiben bemutattam az egyes kosaras emelőgépek főbb típusait és tulajdonságait. Munkám lényegi részében kitérek a gumitalpas emelőgépeknél felmerülő igényekre, és az ezek alapján történő tervezési folyamatokra. Körüljártam a piackutatás folyamatát. Bemutatásra kerültek az alkalmazott gyártási technológiák. Végezetül összegeztem a gyártással kapcsolatban felmerülő tapasztalatokat, optimalizálási lehetőségeket vettem fel és egy piaci tervet készítettem. Kulcsszavak: Gumitalpas kosaras emelőgép, Europelift Kft., igények, tervezés, költségek, gyártás, optimalizálás.