„ArtistHUB” webapplikáció fejlesztése - Vértesi Patrik (2021)
Szakdolgozatom témájának egy olyan közösségi oldal fejlesztését választottam, amely a zenei előadók közös munkájának megkönnyítésére alkalmas portál, amin keresztül egyszerűen és könnyen tudnak a felhasználók zenéket megosztani és kapcsolatokat építeni. Zenei hobbimból adódóan volt már szerencsém más előadókkal együtt dolgozni, és mind a zenemegosztás, beszélgetés, projekt megosztás több erre a célra kifejlesztett weboldalon vagy alkalmazáson keresztül történt. Az én webapplikációm célja, hogy ne legyen szükség több felület használatára, így segítve más előadók közti beszélgetést, zenemegosztást, hírek megosztását, valamint a követőbázis kialakítását. Egy platform független web applikációt alkottam meg, amely segíti az előadók közös munkáját, egymás megismerését, azáltal, hogy a hagyományos zene/videó lejátszó és képnézegető lehetőség mellett zenei projektjeiket, hangokat oszthassanak meg egymással, és azonnali üzenetváltást lehetővé téve gyorsan és hatékonyan tudjanak haladni a munkával egy adott platformon belül. Így nem kell 2-3 felületen keresztül küldeni, fogadni a fájlokat, vagy érdeklődni a másik munkássága felől. Kezdésnek bemutatom a felhasznált technológiákat, valamint a projekt előéletét. Később ismertetem a weboldal reszponzív grafikai tervével, a mögöttes adatbázissal, valamint a funkciókkal, amelyeket a regisztrált és nem regisztrált felhasználók vehetnek igénybe. A lefejlesztett funkciók után pedig tartok egy betekintést a tesztelés menetéről, továbbá a további terveimről, amelyeket a projekt keretein belül még meg szeretnék valósítani.