Reszponzív weboldalak elemzése és bemutatása - Görcsös Dániel (2021)
Szakdolgozatomban a reszponzív web design történetét, fontosságát, előnyeit, felépítését, illetve működését fogom bemutatni. A reszponzív weboldalakkal kapcsolatos technológiákat (HTML5, CSS3, PHP, JavaScript) is ismertetni fogom, illetve egy általam készített weboldalon keresztül be is fogom mutatni ezeket. Szó esik majd olyan technológiákról is amelyek megkönnyítik a reszponzívitás megvalósítását (Webpack, Gulp). Az általam választott weboldal, amelyet el fogok készíteni egy konditerem honlapja, amely tartalmazza a konditerem bemutatását, szolgáltatásait, különféle bérletek és jegyek árait, illetve egy galériát. A weboldalt négy kijelzőméretre fogom elkészíteni, így mind tabletes, asztali és mobilos nézetben is a legoptimálisabb megjelenés tárul majd a felhasználó elé (kisebb kijelzős mobiloknál ez az érték 550 pixel, mobilos nézetnél 768 pixel, tabletes módnál 992 pixel, asztali nézetnél pedig 1200 pixel). A weboldal egyetlen egy adatbázis táblát fog tartalmazni, amely nem más, mint a kapcsolattartó űrlap adatai. Ezeket az adatokat a felhasználó adja meg, és az adatbázis tárolja, így a későbbiekben könnyedén lehet majd válaszolni az esetleges megkeresésekre. A szakdolgozat végigvezet majd az adatbázis kialakításán, az adatbázisban található tábla adatokkal való feltöltésén, a weboldal menüpontjainak a bemutatásán, a reszponzívitás megvalósításán, és a tesztelésen is.