Faszerkezetes lakóház tervezése - Torma Bence (2021)
Diplomamunkám egy faszerkezetes lakóépület tervezése mind építészeti, mind statikai és bizonyos mértékben épületenergetikai szempontból, amely magába foglal egy átfogó építészeti tervezést, bemutatva az építtetőket, az építési programot és az érintett ingatlant. Munkám tartalmazza az adott területre jellemző építészeti tendenciákat, jogszabályokat, vázlatokat, statikai számításokat, az ehhez szükséges műszaki ábrákat és statikai modelleket, a teljes bejelentési tervdokumentációt és az építészeti műszaki leírást. Ezen kívül energetikai szempontból bemutatok egy rövid elemzést a falban és födémben felhasznált anyagok élettartamáról, és az előállításához szükséges energiaszükségletről. Mindemellett mellékletben csatolok egy általam elvégzett energetikai elemzést a falak és a födém tulajdonságairól. Választásom azért a könnyűszerkezetes technológiára esett, mert úgy gondolom, hogy a megrendelői elvárások rendkívül magasak. A mai világban ezzel a technológiával akár egy hét alatt szerkezetkész házat építhetünk.