A vizuális ingerek és a képi világ idegrendszerre gyakorolt hatása kisgyermekkorban - Bíró Jutka (2021)
Szakdolgozatomban a vizuális ingerek és a kép világ hatását vizsgáltam a bölcsődés korú gyermekek körében, melyben kitértem a látás pszichológiai és az élettani változásaira. Ezt követően megvizsgáltam a gyermekek televíziós szokásait a gyakoriság, a szülői kontroll kérdésköre szempontjai alapján, valamint sorra vettem a legnépszerűbb műsorszolgáltatókat. Ezt követően kitértem a korosztálybeli fejlődési sajátosságokra, a média hatása alatt álló gyerekek által produkált tünetekre és ennek kezelésére. A kisgyermeknevelő és a szülő kapcsolatára, a szülői edukációra és saját meglátásaim alapján a lehetséges megoldásokat kerestem.