Kisrepülőtér telepítési alternatíváinak környezetállapot vizsgálata - Biró Barbara (2021)
A fenntartható fejlődés egyik fő alapelve, hogy környezetünket szem előtt tartva érvényesítsük a társadalmi és gazdasági igényeket. Diplomamunkámban egy kisrepülőtér telepítési alternatíváinak környezetállapotát vizsgáltam. Elsőként a területek és a létesítmények általános bemutatását végeztem el. A szakirodalom és esettanulmányok segítségével meghatároztam a kisrepülőtér építése és üzemelése szempontjából fontos értékindikátorokat, amelyek lehetővé teszik az egyes helyszínek összehasonlíthatóságát. Az indikátorokhoz rendelt súlyszámok segítségével elvégeztem az egyes telepítési alternatívák környezetállapot értékelését. Az eredmények alapján megkaptam a környezeti szempontból legmegfelelőbb helyszínt. Végül a következtetések levonása után javaslatokat fogalmaztam meg az egyes helyszínek értékének növelésére.