A NÉPMESE ÉS A KORTÁRS MESE SZEREPE A GYERMEKI FEJLŐDÉSBEN - Varga Julianna (2021)
Dolgozatomban a következő kérdésekre keresem a választ, „valóban csak a népmesék nyújtanak-e a gyermekeknek igazi olvasmányt”. Valóban csak a népmesék tartalmazzák azokat a motívumokat, szimbólumokat, amik segítenek a gyermeki világkép kialakulásában. Ahhoz, hogy össze tudjuk hasonlítani a kortárs meséket a népmesékkel és megállapíthassuk, hogy érzelmileg és a fejlődésre egyaránt úgy hatnak-e, mint a népmesék, szükséges megismernünk és bemutatnunk az óvódás gyermek 3-7 éves kora közötti gondolkodását.