Szülők és nevelők a közös célért Kommunikáció a család és az intézmények között - Varga Anikó (2021)
Szakdolgozatomban a kommunikáció lehetőségeit keresem. Azt vizsgálom, hogy feltevésem szerint a törvény adta lehetőségek már elavultak vagy még használhatóak. A szülőkhöz és a nevelőkhöz is egy kérdőívet juttattam el, amelyben a kommunikációs csatornák használatát és eredményességét vizsgálom. A nyitottabb intézmény, a közös programok a nevelőkkel, az együtt töltött idő segítenek megismerni a gyermekeket. A bölcsődei korosztálynak nagyon fontos, hogy ragaszkodjon a nevelőhöz, őszinte bizalommal legyen iránta. A gyermekeknek nagyon fontos a biztonság, a szeretet, Ezek által tud biztonságosan fejlődni. A bölcsődei élet kommunikációs lehetőségeit vizsgáltam, ezek a csatornák nagyon fontosak. A nevelők és a szülők melyeket használják szívesen. Erre kaptam választ dolgozatírás közben.