Erdőtörténeti esettanulmányok Zalaszántó község határában - Skripek Sándor (2021)
Kivonat Erdőtörténeti esettanulmányok Zalaszántó község határában Diplomamunkám Keszthely térségének erdőtörténetével foglalkozik, ezen belül részletesebben a Zalaszántó község határában fekvő három erdőrészlettel. Feldolgoztam az általam összegyűjtött történeti forrásokat, kitérek a térség átfogó erdőtörténetére, a Festetics család birtok gazdálkodásának hatásaira és kiértékelem a 20. század időjárási és üzemtervi adatait. A terepi vizsgálatok során három erdőrészletet mértem fel körös mintavétellel. Ezek közül kettő a 20. század elején még legelő művelési ágban volt, a harmadik korábban is erdő volt. A mérés során kapott adatokat számos vonatkozásban elemeztem. Ismertetem az erdőrészleteket érintő jelenkori problémákat és javaslatokat teszek a jövőjüket illetően.