Erdei iskolai szolgáltatók összehasonlító vizsgálata Magyarországon - Németh Bálint Gábor (2021)
Dolgozatomban az erdőpedagógia témakörének egy olyan hangsúlyos részét vizsgáltam, mint az erdei iskolai szolgáltatók helyzete napjainkban. A Magyarországon jelentős történelmi háttérrel rendelkező mozgalom jelenleg is széles körben elterjedt hazánkban. A fenntartói szektorok változatosak, így a különböző gondolkodásmód, infrastrukturális háttér és programkínálat vizsgálata volt elsődleges célom. Összehasonlító vizsgálatom során az erdei iskolai szolgáltatókhoz kiküldött kérdőívvel és egyéni felméréssel dolgoztam. Az eredményeket elemeztem és összesítettem. Ezek alapján megállapítható, hogy az egyes fenntartói szektorok között vélt különbségek valóban megtalálhatók. Az egységes szolgáltatói fellépés terén az erdészeti és a nemzeti parki szektorok jeleskednek. Célszerű volna az erdei iskolai szolgáltatókat összesítő adatbázis kialakítása.