Óvodai zenei nevelés az elmúlt években és napjainkban - Gyalog Rebeka (2021)
Hazánkban ellentmondás figyelhető meg a zeneoktatással kapcsolatosan. Ha a gyermek nem jut hozzá, hogy a természetes zeneösztönét idejében foglalkoztassa, az fejlesztés híján eltompulhat. A zenei nevelés nyitottságra, befogadásra, igényességre és életszeretetre is nevel. Az óvoda az ahol a gyermekek zenei nevelése már tervszerű és céltudatosan fejleszt. A zenében pótolhatatlan a pedagógus munkája, feladata a kezdetektől fogva a példamutatás így mutatva irányt a gyermekek kialakuló zenei ízlésének. Kutatásommal azt a célt tűztem ki, hogy tisztább képet kapjak arról, hogy merre halad az óvodai zenei nevelés, oktatás a hazánkban. Továbbá szeretném felmérni, hogy milyen kihívásokkal néz szembe egy pályakezdő óvodapedagógus a zene területén.