Fakereskedelmi logisztikai központ tervezése a Pilisi Parkerdő Pilisszentkereszti Erdészetének területére - Takács Márton Hunor (2021)
A Pilisi Parkerdő Zrt. egy saját üzemeltetésű tűzifa logisztikai központ létesítését fontolgatja a Pilisszentkereszti Erdészet területére. Diplomamunkám elkészítése során, több szempontból is megvizsgálom ezt a kérdést. Ismertetem az Erdészet elhelyezkedését, felépítését, ágazati tevékenységeit. Az elmúlt évek termelési és értékesítési adatain keresztül bemutatom az erdészet fakitermelési tendenciáit. Ezek, valamint a jövőbeli kitermelési lehetőségek ismeretében meghatározok egy célterméket és felvázolok egy telepítési opciót. Az udvar gépesítését vizsgálom. A jelenlegi infrastruktúrális rendszerre építve felvázolok egy lehetséges jövőbeni rendszert valamint ennek előnyeit. Az udvar létesítése kapcsán, az eddigi értékesítési szisztéma ismeretében fogalmazódtak bennem fejlesztési javaslatok.