Zweisprachigkeit in der frühen Kindheit - Erdélyi Barbara (2021)
A kétnyelvűség egyre több család életében jelenik meg. Ezen aktualitás és a személyes érdeklődésem miatt választottam a szakdolgozatom témájául a kisgyermekkori kétnyelvű nevelést. Dolgozatomban bemutatom a kétnyelvűség formáit, valamint a nyelvelsajátítási módszereket. A nyelvelsajátítási folyamat megértésénél szociolingvisztikai szemléletet és megközelítést választottam. A kétnyelvűséghez kapcsolódó fogalmak tisztázása mellett a dolgozat célja a kétnyelvűség gyermekekre gyakorolt pozitív hatásainak szemléltetése. Kutatásom során betekintést nyertem egy kétnyelvű család életébe, amely során közelebbről is megismerhettem az „egy személy, egy nyelv” módszer alkalmazását és a gyermeknyelvi fejlődést.