Faanyagmozgatási gépek, technológiák vizsgálata az EGERERDŐ Zrt. Mátrafüredi Erdészetének területén - Osztafin Tamás (2021)
A diplomamunka első részében részletesen ismertetem az EGERERDŐ Zrt. történetében alkalmazott faanyagmozgatási módokat a XX. század elejétől egészen napjainkig. Ezután a vizsgált erdészetek és gépek ismertetése következik, amit az egyes mérési napokon nyújtott teljesítmények és vizsgálati eredmények bemutatása követ. Terepi méréseimet a Részvénytársaság kezelési területén belül két Erdészetnél, hat erdőrészletben végeztem összesen tizenkét napon keresztül. A vizsgálataim célja az volt, hogy a különböző közelítőgépek és gépkezelők munkaidő elemzései létrejöhessenek. A munkám végén összehasonlítottam a forvardereket a csörlős vonszolóval.