Az úszás preventív és egészségmegőrző jellegének vizsgálata - Orsós Karolina (2021)
Az úszás jótékony hatásait vizsgáltam a dolgozatomban. A téma felvezetéseként az úszás történetét, hatásait és az úszásnemeket részletezem. Van-e különbség azon gyermekek egészségi állapota között, akik rendszeresen úsznak, illetve akik egyáltalán nem/néha vesznek részt úszáson? Javítható-e egy-egy tartós betegség állapota az úszás segítségével? Kutatásom során ezekre a kérdésekre kerestem a választ.