A POPULÁRIS ZENE HATÁSAI ÉS BETÖLTÖTT SZEREPE A GYERMEKEK ÉLETÉBEN - Németh Ágnes (2021)
Amiért ezt a témát választottam az abban rejlik, hogy a zenének annyi jótékony hatása van és szinte nincs is olyan ember, aki ne hallgatna valamilyen féle zenét. Felkeltette az érdeklődésem, hogy minden fajta zene lehet e pozitív hatással az emberre. Észrevettem, hogy a mai modern zenék közül nem biztos, hogy mindegyik megüti azt a minőségi mércét, amit a gyermekek számára biztosítanunk kellene a megfelelő zenei ízlés kialakulásához és ahhoz, hogy valamilyen fejlesztő hatást el is érjünk a zenével. Miért nem beszélünk róla, hogy a gyermekek milyen zenét hallgatnak? Mi való nekik vagy egyáltalán számít-e az, hogy milyen zenét hallgat a kisgyermek vagy a zene csak is pozitív hatással lehet az emberre. Persze ahogy beszélgettem szülőkkel, barátokkal mindegyik ember véleménye más volt a legtöbben azt válaszolták, hogy ez csak zene és hogy szerintük nem ez fogja meghatározni az embert, hogy nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember, hogy milyen zenét hallgat. Célom felkutatni, hogy egyáltalán a gyermekek milyen zenét hallgatnak, megválogatják e nekik a szülök a zenét. Mit gondolnak a pedagógusok a gyermekek zenei ízléséről, ők milyen szinten engedik be a populáris zenét a csoportjukba. Lehet-e a populáris zenének bármilyen negatív hatása és hogy a zenének pontosan milyen hatásai is lehet az emberi agyra, érzésekre.