Emberi erőforrás-hiány és a szakemberpótlás nehézségei az egészségügyben - Végh Csilla (2021)
A szakdolgozat megírásával kitűzött feladatok: 1. Dolgozat célja, valós kép a jelenleg rendelkezésre álló és a jövőben kiképezhető szakdol-gozók szakmai megfelelőségéről, azok megtartásának fontosságáról, 2. Helyzetértékelés végzek az egészségügyi ellátórendszer jelenlegi viszonyairól 3. A jelenlegi egészségügyi rendszer és egészségügyi helyzet – különös tekintettel a szakem-ber-hiányra, a foglalkoztatási nehézségek és az ezzel járó következményekre - bemutatásán keresztül szándékozom javaslatot tenni a helyes eljárásrendre, esetleges átgondolandó lé-pésekre, rendelkezésre álló létszámadatokból merítve. 4. Ezt követően az egészségügyi ellátórendszer történeti áttekintésén keresztül próbálom megvilágítani a finanszírozási nehézségeit és az elmúlt évtizedek bérfejlesztési programját vázolom 5. Erősségek gyengeségek bemutatása SWOT analízisen keresztül 6. A kutatásomat a dolgozói elégedettségi kérdőívre alapozom. 7. Megoldási lehetőségekkel zárom dolgozatomat