A koronavírus hatása a családi életre - Tóth Beáta (2021)
Szakdolgozatomban a koronavírus hatását vizsgáltam a családi életre. A bevezető részben kifejtettem, a koronavírus előzményeit és hogy miért választottam ezt a témát. A szakirodalmi áttekintésnél kitértem a családra, a gyermeknevelésre, a konfliktusra és arra, hogy a pandémiás időszak milyen hatást gyakorolt a családi életre. A szakdolgozatom második felében, pedig az önálló empirikus kutatásomat mutattam be, aminek elsődleges célja az volt, hogy információt szerezzek a gyermekek számára és életkorára vonatkozó jellemzőkről, a járványidőszak alatti lakáskörülményekről, a munkavégzés jellemzőiről, a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalatokról, a minőségi időtöltés jellemzőiről, a saját testi-lelki állapot és a párkapcsolat alakulásának megítélésétről. Napjainkban aktuális és sokakat foglalkoztató téma.