Környezetvédelem az óvodában - Nagy Réka (2021)
Szakdolgoztomban az aktuális környezetvédelem helyét és szerepét elemzem, a hazai óvodapedagógiában. A szakirodalmi áttekintésemben részletezem a környezeti nevelés célját, jelentőségét, tisztázom az e témában jelenleg használatos fogalmakat, és röviden felvázolom a ideális óvónői attitűdöt. Beszámolok kutatásaimról: a szülők által kitöltött kérdőívekről valamint az óvodapedagógusokkal készített interjúkról, ezek eredményeiről, és a mindezekből levont konluzióról. Munkám további részében ismertetem a Magyarországon elérhető környezetvédelmi pályázatot, és megosztom ötleteimet az "Óvodai zöld napokkal" kapcsolatban.